Fier is een landelijk behandel- en expertisecentrum voor geweld in afhankelijkheidsrelaties. Fier biedt hulp aan slachtoffers, getuigen én plegers van geweld. We combineren gespecialiseerde zorg op gebied van trauma en trauma gerelateerde problematiek met een kennisfunctie (ontwikkel-, innovatie- en onderzoeksfunctie). Onze opdracht is het voorkomen van geweld, het stoppen van geweld en het bieden van hulp bij de gevolgen van geweld. De wereld is hierbij ons uitgangspunt. Wat speelt er? Wat hebben slachtoffers van geweld nodig? Ons doel is de best mogelijke zorg bieden. Dus ben jij die enthousiaste vaktherapeut die graag zijn steentje bij wil dragen en samen met ons de beste zorg wil bieden voor onze cliënten? Lees dan vooral verder!
De overtuiging dat trauma ook heel lichamelijk wordt gevoeld, beleefd en ervaren en dat daarom een lichaamsgerichte benadering waardevol is, wordt door het hele team gedragen. Daarom hebben we in alle behandelteams een vaktherapeut. Fier is op zoek naar 2 psychomotorisch therapeuten, 1 drama/speltherapeut en een zwangerschapsvervanging voor een beeldend therapeut voor de periode van medio februari t/m september. De uren zijn in overleg. We zouden het leuk vinden om jou hier ook onderdeel van te maken!
In de functie van dramatherapeut bied je op methodische wijze behandelingen aan cliënten en geeft therapiesessies, zowel individueel als in groepsverband (zowel aan kinderen, jongeren als volwassenen), bijvoorbeeld in de vorm van een observatiegroep of een behandelgroep. Door een therapeutische relatie op te bouwen met de cliënten en deze in stand te houden werk je aan de behandeldoelen uit het behandelplan. Als dramatherapeut heb je een belangrijke rol in het observeren van de cliënten. De voortgang van de therapiesessies hou je bij in het voortgangsrapport van de cliënt en deze bespreek je tijdens de overleggen met het multidisciplinair behandelteam.
Als beeldend therapeut verzorg je beeldende therapieën voor zowel jongeren als kinderen en systemen, zowel individueel als in groepsverband (dit kan in de vorm van een observatiegroep zijn of een behandelgroep),. De beeldende therapie wordt ingezet voor stabilisatie en ter ondersteuning aan traumaverwerking. Er wordt zowel sensomotorisch als gedragstherapeutisch gewerkt. Je werkt nauw samen met het multidisciplinaire behandelteam en rapporteert bevindingen en doet aanbevelingen met betrekking tot behandeldoelstellingen.
De PMT wordt zowel individueel als in groepsverband gegeven. Je werkt in de rol van psychomotorisch therapeut zelfstandig, maar je werkt vanuit een integraal team en bent ook co-therapeut. Je observeert en interpreteert het gedrag van de cliënt en bent in staat te werken aan behandeldoelen d.m.v. bewegings- en lichaamsgerichte interventies. Je werkt nauw samen met het multidisciplinair team, rapporteert bevindingen en doet aanbevelingen met betrekking tot behandeldoelstellingen. Je werkt zowel met de residentiële cliënten als met de ambulante cliënten van Fier. Dit kunnen kinderen, jongeren en volwassenen zijn.
Ben jij die leuke, enthousiaste collega met een afgeronde hbo-opleiding tot Vaktherapeut (Beeldend, drama of psychomotorisch) en ben je geregistreerd in het register Vaktherapie of hiertoe bereid? Dan komen we graag met je in contact.
Bij voorkeur heb je kennis van groepsdynamische processen, complex trauma en hechtingsproblematiek. Heb je hier (nog) geen ervaring mee? Dan is het fijn dat je bereid bent om je hierin te ontwikkelen. Je zal (groeps)therapieën gaan geven voor residentiële en ambulante cliënten, dit zijn zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Ervaring met traumabehandeling en kinder- en jeugdpsychiatrie is een pre.
Je bent als persoon begaan en betrokken bij de cliënten en tegelijkertijd gedreven en doelgericht. Verder zijn belangrijke eigenschappen: visie, openheid, ambitie, flexibiliteit, lef, een positieve instelling, humor en een sensitieve werkhouding. 😊
Wij zijn Fier. Wij zijn een organisatie met een betekenisvolle maatschappelijke opdracht, hoge ambities en enthousiaste en bevlogen medewerkers. Ons doel is het voorkomen, stoppen en hulp bieden bij de gevolgen van geweld in afhankelijkheidsrelaties. We houden van pionieren, lef tonen en over grenzen heen kijken. We doen dit omdat dit nodig is om aan duurzame oplossingen te werken voor het veilig, gezond en kansrijk opgroeien en opvoeden.
Je mag hier zijn wie je bent en wie je wilt zijn en daarom zijn diversiteit en inclusiviteit belangrijke waarden voor ons. Er is passie, hoop en enthousiasme bij Fier. We geloven namelijk in wat we doen. Onze behandelingen en aanpak zijn continu in ontwikkeling, zoals ook jij je continu kunt ontwikkelen binnen Fier. En ben je dan ook nog een beetje gek en eigenwijs? Welkom bij Fier!
Fier is een groeiende organisatie met voldoende ruimte en mogelijkheden voor ontwikkeling en opleiding. Een werkomgeving die je uitdaagt om het beste uit jezelf te halen. Fier biedt een breed non-verbaal aanbod binnen het behandelcentrum met een vak-therapeutisch team. Inschaling doen we op basis van opleiding en ervaring, de functie van vaktherapeut is ingedeeld in functiegroep 9 van de cao Sociaal Werk (min. €3.617,- en max. €4.810,- bruto).
Hebben we meer voor je? Jazeker! Fier heeft een uitgebreid intern en extern scholingsprogramma, een loopbaanbudget voor iedere medewerker en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Het dienstverband is in eerste instantie voor bepaalde tijd. Verlenging ligt, bij goed functioneren, voor de hand. Een vaste aanstelling behoort hierbij tot de mogelijkheden.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact leggen met Nellie Procee, Beeldend therapeut, via telefoonnummer 06-51539395 of via nprocee@fier.nl, of met Simone Postma, Psychomotorisch therapeut, via telefoonnummer 06-13755489 of via spostma@fier.nl.
Nieuwsgierig geworden, maar toch nog wat meer weten over Fier, onze visie en werkwijze? Kijk op: www.fier.nl/over-fier of lees het Fier magazine: https://www.fier.nl/fiermagazine.
Solliciteren kan door op de sollicitatiebutton te klikken. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na je sollicitatie een terugkoppeling.
We hanteren een actief referentiebeleid. Vermeld op je CV daarom minimaal twee referenties die we kunnen benaderen. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).