Online hulpverlener ‘Chat met Fier’ (standplaats Leeuwarden)

20-24 uur per week met mogelijkheid tot uitbreiding van uren

Je hbo-diploma in de richting van Social Work binnen en al wat jaren ervaring als hulpverlener opgedaan? Dan vertellen we je graag over een baan die niet bepaald doorsnee is! Lees hieronder verder over de rol van online hulpverlener bij Chat met Fier.

Wat doe je als online hulpverlener?

De functietitel zegt het eigenlijk al, maar we kunnen ons voorstellen dat het lastig is een beeld te vormen bij deze rol. Het is tenslotte best uniek wat we doen en daarom proberen we het zo goed mogelijk aan je uit te leggen. Als online hulpverlener verleen jij online hulp en zorg aan mensen die contact zoeken met Chat met Fier. Chat met Fier biedt (anonieme) online hulp en zorg aan mensen die te maken hebben met bijvoorbeeld huiselijk geweld, kindermishandeling, eergerelateerd geweld, mensenhandel, uitbuitingsproblematiek, seksueel geweld en (vroegkinderlijke) traumatisering. Als online hulpverlener voer je chatgesprekken en al lezend luister je naar de verhalen die binnenkomen. Je stelt aanvullende open vragen om de situatie helder te krijgen, vangt de chatter op, ontschuldigt, valideert en geeft informatie en de juiste ondersteuning afgestemd op de behoefte van de chatter.

Maar dat is niet het enige. Vaak is één gesprek niet voldoende. De meeste chatters keren meerdere keren terug op de chat. Het is mogelijk om bij Chat met Fier een account aan te maken. Op deze manier wordt voor langere tijd gewerkt aan het opbouwen van een vertrouwensband en het bieden van hulp. Hierbij worden GGZ-interventies ingezet, zoals veiligheidsinterventies, psycho-educatie en stabiliserende interventies bij traumaklachten. Ook zorgen we voor een warme overdracht naar face-to-face hulpverlening. Zo wordt naast zorg ook veiligheid en bescherming geboden. Door middel van het inzetten van interventies en het opstellen van een veiligheidsplan kunnen chatters loskomen van de gewelddadige situatie en de pleger of het netwerk.

Wekelijks vindt er een multidisciplinair overleg plaats met onder andere het kernteam van ervaren online hulpverleners, de teamleider en een regiebehandelaar. Ook wordt het team van online hulpverleners ondersteund door een BIG-geregistreerde hulpverlener. Soms neem je contact op met de hulpverlening die al loopt als de situatie daar om vraagt. En wist je dat de anonieme functie van Chat met Fier een rol kan spelen in de integrale zorg van cliënten die bij Fier in behandeling zijn? Zo kan de chat onderdeel uitmaken van het signaleringsplan van een cliënt.

Hoe ziet dat er praktisch uit?

Natuurlijk werk je niet alleen. Samen met je collega’s zorg je voor de bezetting van de chat. Het team bestaat uit negen medewerkers die in wisselende diensten de chat bemannen. Sinds 2019 chat het team ook voor het Centrum Seksueel Geweld (CSG).

De chat is geopend van 16.00 uur tot 06.00 uur. Je kunt verschillende diensten werken, zoals:

  • Middagdienst (16.00 – 19.00 uur)
  • Middendienst (20.00 – 01.00 uur)
  • Avonddienst (19.00 – 00.00 uur)
  • Nachtdienst (21.30 – 06.00 uur).

Een combinatie van deze diensten is ook mogelijk, zoals een middagdienst gecombineerd met een avonddienst. We vinden het in elk geval belangrijk dat je al deze diensten afwisselend kunt werken.

Wat breng je mee?

  • Je bent in het bezit van een hbo-diploma Social Work of vergelijkbaar
  • Je hebt al enkele jaren ervaring in de hulpverlening opgedaan
  • Je hebt affiniteit met onze doelgroep
  • Je deinst niet terug voor avond-, nacht- en weekenddiensten
  • Je kunt goed schakelen tussen meerdere gesprekken en het overzicht bewaren
  • Je staat ervoor open om te leren en hebt een positieve instelling
  • Je kunt feedback geven en ontvangen.

‘Als nieuwe collega bij Chat met Fier mag je best een beetje eigenzinnig zijn. We zijn geen doorsnee mensen. En we vinden het fijn als je jezelf kunt zijn en je kwetsbaar op durft te stellen. Dat maakt het makkelijker om elkaar op te vangen als dat nodig is. En, o ja, als je van Disney of van eten houdt is dat een grote plus!’ – Annie, online hulpverlener bij Chat met Fier

Wat bieden wij jou?

  • Een bijzondere en dankbare baan waarbij je veel kunt leren en je de ruimte krijgt je te ontwikkelen
  • Je werkt gemiddeld 20-24 uur per week, maar uitbreiding is mogelijk
  • Wisselende werkdagen en werktijden, waardoor je soms meerdere dagen achter elkaar vrij bent en ook eens overdag naar de sportschool kunt gaan
  • Je functie valt in salarisschaal 8 van de cao Sociaal Werk (min. €3.215,- /max. €4.496,-)
  • Voor het werken tussen 22.00 – 06.00 uur en werken in het weekend geldt een onregelmatigheidstoeslag
  • Dienstverband voor een jaar, met de bedoeling om dit bij goed functioneren te verlengen
  • Een persoonlijk loopbaanbudget
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% (die je ook met belastingvoordeel kunt besteden aan bijvoorbeeld een fiets of telefoon).

Over Fier

We zijn een bevlogen organisatie met lef. Ons werk past vaak niet in de systemen zoals die daar in Nederland voor zijn ingeregeld dus we moeten creatief zijn, op alle fronten. We zetten ons in voor slachtoffers van geweld en van seksuele- en criminele uitbuiting door middel van behandeling, bescherming, onderzoek en door ons werk onder de aandacht te brengen: op scholen, in de media, bij verwijzers en in de samenleving. Meedoen? We leren je graag kennen!

Solliciteren?

Klik vóór 5 februari 2024 op de sollicitatiebutton en we zien jouw cv en korte motivatie graag tegemoet! 
Mocht de button niet werken, stuur je brief en motivatie dan naar HR@fier.nl. 

Eerst nog vragen?

Je kunt ze stellen aan Juliette Jansz, Teamleider Chat met Fier, via 058 – 215 70 84. Ook als je graag eerst een kop koffie of thee wilt komen drinken, laat het Juliette dan weten. Kijk op onze site www.fier.nl of chatmetfier.nl voor meer informatie over Fier en Chat met Fier.