Het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) is per direct op zoek naar een gemotiveerde en ervaren casemanager voor 28 tot 36 uur per week.
Het LSE is gespecialiseerd in de omgang met en de aanpak van personen die radicaliseren of geradicaliseerd zijn en hun omgeving. Het LSE biedt hulp en ondersteuning bij het tegengaan van extremisme. Dat doen we door het leveren van zorg en het bieden van maatwerk. Het LSE heeft hoog gespecialiseerde multidisciplinaire kennis en expertise in huis en verbindt mensen en partijen in de aanpak van radicalisering. Het team van het LSE is multidisciplinair en multicultureel. Het LSE is onderdeel van Fier, een zorginstelling gespecialiseerd in geweld en afhankelijkheidsrelaties.
In deze functie als casemanager ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van een persoon die actief is (geweest) binnen een extremistisch netwerk dan wel de familie van die persoon. Gedurende een ondersteuningstraject fungeer je als eerste aanspreekpunt voor de persoon of de familie. Als casemanager zorg je voor continuïteit in de persoonlijke begeleiding. Je doet de intake en maakt samen met de cliënt een plan van aanpak en voert (interventie)gesprekken. In begeleidingstrajecten wordt vaak samen gewerkt door LSE-medewerkers met verschillende achtergronden, vanuit de zorg en vanuit de geestelijk verzorging.
Je werk systemisch en betrekt relevante personen en instanties. Daar waar specifieke zorg nodig is (bijv. psychologische zorg, schuldhulpverlening, juridische bijstand), begeleid je als casemanager de persoon of familie in het contact met de betreffende hulpverleningsorganisaties. Je kent het werkveld en kunt daar waar nodig schakelen met betrokken organisaties. Je werkt samen met lokale specialistische zorgverleners en diverse instanties die een rol hebben in dit traject. Tevens zorg je voor dossiervorming en rapportage.
Je komt werken in een multidisciplinair en multicultureel team van ervaren en bevlogen professionals in een inspirerende en vooral afwisselende werkomgeving. Het LSE werkt landelijk, wat betekent dat je op verschillende plekken in Nederland ondersteuning biedt. Het LSE heeft een uitgebreid in- en extern scholingsprogramma. Om te beschikken over de meest actuele kennis, ervaring en methodieken op het gebied van extremisme, radicalisering en familieondersteuning volgen medewerkers regelmatig intensieve bijscholing en training. Wij bieden een marktconform salaris. De inschaling geschiedt op basis van opleiding en werkervaring.
Het Landelijk Steunpunt Extremisme (LSE) biedt gespecialiseerde informatie, advies en ondersteuning aan families en professionals bij het tegengaan van radicalisering en gewelddadig extremisme. Meer weten over onze organisatie, visie en werkwijze? Kijk op www.landelijksteunpuntextremisme.nl. Voor meer informatie over deze functie bel je met het algemene informatienummer van LSE: 088-2080080.
Solliciteren kan tot en met 8 maart 2020 door te klikken op de sollicitatiebutton.
In verband met de werkzaamheden die wij verrichten zijn een pre-employment screening en –assessment een onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). Als je geen VOG zonder bezwaren aan kunt leveren, kunnen we je helaas niet aannemen.